Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přežít nebo zemřít

3. 9. 2019

Knihu Přežít nebo zemřít napsal český autor pan Aleš Přichystal. Pan Přichystal se vskutku přichystal a vybízí i nás, abychom se připravili na možné krizové situace, které jsou pro nás reálným ohrožením. V knize najdete rozebraných několik druhů krizových situací, od jaderné války po války občanské, ekonomickou krizi nebo blackoutu, rady, jak se připravit, co si nakoupit, jak se chovat a spoustu dalšího.

kniha-prezit-nebo-zemrit--2-.jpg

Tuto knihu oceňujeme zejména proto, že byla napsána Čechem (nejenom) pro Čechy z českého prostředí. Dlouho jsme hledali knihu, která by nám dala tolik potřebné rady pro přežití, většina survival knih je psaná pro cizí prostředí, tedy informace o tom, jak se chovat v poušti, pralese nebo při tsunami jsme vážně nepotřebovali. Pan Přichystal napsal knihu velice čtivě, zajímavě, spolupracoval s dalšími lidmi, kteří se vyznají v těchto otázkách, takže za nás má kniha pět hněvzdiček. 

Česká republika není připravená postarat se o občany v případě jakékoliv celoplošné krize. Civilní obrana zde nefunguje (o civilní obranu a ochranu se starají různé spolky), bunkry a kryty jsou většinou v nedostatečném stavu a navíc jen pro pár lidí z celé populace, zásoby léků či ochranných pomůcek nejsou téměř žádné, obyvatelé jsou neinformovaní a neví, co v které situaci mají dělat. Oceňujeme tedy snahu o osvětu a reálnou pomoc lidem, kteří nejsou hluší ani slepí k tomu, co se kolem nás děje. 

Štěstí přeje připraveným. Spousta lidí se vysmívá survivalistům a prepperům, kteří se chystají na krizi, ale poslední, kdo se bude hořce smát, budou právě ti, kteří budou připraveni, a u kterých ti, co se smějí nyní, budou prosit o pomoc. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář