Jdi na obsah Jdi na menu
 


Demokracie po slovensku

6. 9. 2019

Zajímavé pojetí demokracie nám předvádí naši bratia. Češi i mnozí Slováci nestačí kroutit hlavami nad tím, co se na Slovensku děje. 

Tento týden byl odsouzen mladý poslanec Mazurek za pouhé konstatování faktu, kdy popsal totožnou situaci, jaká je v České republice. Spousta sociálně slabých lidí žije asociálním způsobem života, vysávají stát na různých dávkách a stát jim zadarmo dává bydlení a mnohé další výhody nad většinovou společností. Mazurek údajně mluvil zejména o Cikánech, faktem ale je, že se to netýká výlučně Cikánů, ale i etnických Čechů (potažmo Slováků), kteří si zvolili tento způsob života. Je to od státu nespravedlnost vůči pracujícím, vůči seniorům a dalším skupinám lidí. Správně pan Mazurek kritizoval systém, nikoliv sociálně slabé, protože systém těmto lidem umožňuje takto žít - kdyby systém zavedl opatření, aby lidé nemohli žít asociálním způsobem života, pak by tito lidé takto logicky žít nemohli. Z čehož vyplývá, že pan Mazurek byl de facto odsouzen nikoliv za údajné rasistické výroky proti Cikánům, ale za otevřenou kritiku nefunkčního a nespravedlivého systému, který diskriminuje většinovou společnost. Byla mu vystavena vysoká pokuta a ztratil mandát. 

Pana Mazurka se zastal pan Fico, který je kvůli tomu nyní prošetřován policií. Jak je možné, že demokracie došla do bodu, kdy trestá ty, kteří vystupují proti systému nebo podporují ty, kteří proti systému vystoupili? 

Další případ, který se probírá, je dívka Sheila, která si před pár lety dovolila tu strašnou drzost vzít knihu, počurat jí a zapálit. Ono by asi o nic nešlo, kdyby se jednalo například o jakoukoliv beletrii a klidně i odbornou literaturu, ale protože se jednalo o Korán, tu svatou knihu (nejenom) muslimů, dívka šla před soud a teď je před soudem znovu, kdy se řeší její způsobilost k právním úkonům. Aneb jak udělat z člověka s odlišným názorem blázna. Je v pořádku, že muslimové vyzývají k vyvraždování Evropanů, ale není v pořádku, když si dívka vybije svoji zlost na knize, která byla jejím osobním majetkem, neboť aby ji mohla zničit, musela ji i koupit. Rovněž je v pořádku, že spousta knih se válí u popelnic, je v pořádku, když se veřejně trhají demokratické Ústavy, ale počurat a spálit Korán je zločin neodpustitelný. 

Kolikrát se vám stane, že sedíte u novin nebo internetu, držíte se za hlavu a říkáte si: "Jak je tohle vůbec možné? Co se to děje?" Nám se to stává čím dál tím častěji, trend hlouposti, nespravedlnosti a nelogičnosti stoupá den ode dne víc a víc. Když my, co máme odlišný názor než systém, média a různé skupiny obyvatel, ustoupíme o jeden krok, oni nás zatlačí o další tři kroky zpět. Tímto se dostáváme do sestupné spirály, na jejímž konci nás nečeká nic dobrého. Již teď můžete vidět (například na Slovensku) perzekuování lidí s odlišným názorem, potlačování svobody slova, potlačování zdravého rozumu a vítězství nerozumu a nenávisti. Je zločin být vlastenec, nacionalista, je zločin být proti těm, kteří nás chtějí vyhladit, jsme označováni za xenofoby, nacisty, fašisty, komunisty, homofoby, rusofily, islamofoby a podobně, přičemž ani jeden přívlastek se nás netýká. V tomto týdnu se na internetu objevila zpráva o výsledcích studie, která jasně dokazuje, že údajná "islamofobie" či "xenofobie" není fobií, tedy iracionálním strachem z neznáma (z muslimů), nýbrž že jde o logické, rozumové rozhodnutí. Ale protože známe média a určité skupiny obyvatel, jsme si jisti, že vymyslí další krásné přívlastky, kterými nás označkují. Tento druh lidí totiž miluje škatulky a hlavně tabulky. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář