Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mně snad jebne

23. 8. 2019

Citujeme název písně od Jaromíra Nohavici, neboť tento článek se bude týkat jeho a zejména pak pomatených názorů pana Kluse a jemu podobných. 

Pan Klus se nedávno vyjádřil na sociální síti ohledně pana Nohavici, kde ho veřejně odsoudil za mnohé záležitosti jeho života, kdy jako poslední kapku jmenoval udělení Puškinovy medaile pro pana Nohavicu z rukou pana prezidenta Vladimira Putina. Neopomněl zmínit Nohavicovu minulost, zejména pak spolupráci s STB či fotku s Tomiem Okamurou. 

Pan Klus je mladý člověk, který se narodil v roce 1986, tudíž nám nepřipadá vhodné, aby odsuzoval pana Nohavicu za spolupráci s STB, neboť v době, kdy pan Nohavica s nimi spolupracoval, byla jeho účast nedobrovolná a kdyby nepodal alespoň malá "udání", měl by on i jeho rodina peklo na zemi. Takový byl režim, je velmi pravděpodobné, že pan Klus by se zachoval podobným, možná i horším způsobem. Doporučujeme panu Klusovi promluvit si s lidmi, kteří tento režim skutečně prožili a kteří byli rovněž nuceni "udávat", s obyčejnými lidmi, ale i se známými osobnostmi, protože nešlo pouze o pana Nohavicu. Odsuzovat člověka za jeho chování v kritické situaci, kterou ani nezažil, považujeme za naivní a hloupé. 

Pan Klus kritizuje minulý režim, socialismus, a jeho praktiky. Proč tedy v současné době vyčítá panu Nohavicovi jeho svobodné rozhodnutí pořídit si fotografii s tím, s kým to uzná za vhodné? Není toto jedním ze znaků demokracie? Jednou rukou odstrkuje socialismus, druhou rukou by nejraději druhým kázal, s kým se mohou a s kým se nemohou fotografovat. Tomio Okamura je legitimně zvoleným politikem, je svobodným občanem v demokratickém státě a nechová se v žádném případě protiprávně ani amorálně. Jestliže by se pan Nohavica vyfotil s někým, kdo má podobné názory s panem Klusem, bylo by to jistě v pořádku. Pan Nohavica zřejmě nemá právo na svobodný názor, svobodnou volbu stýkat se s těmi, které uzná za vhodné.

Pan Klus kritizuje pana Nohavicu za převzetí medaile od prezidenta Ruské federace. Pan Klus kritizuje pana Nohavicu proto, že svojí fotografií s panem Okamurou vyjádřil jakýsi nesouhlas s imigranty, což je podle něj špatné, stejně tak je ale podle něj špatné přebírat medaile od Rusů za kulturní přínos. Jde tedy o dvojí metr, kdy jedna skupina lidí je přijímána, druhá je odsuzována. Jaký by zaujal pan Klus postoj, kdyby se nejednalo o ruského prezidenta, nýbrž o prezidenta USA či kterékoliv jiné západní země? Pan Klus odsuzuje Rusko za to, že podniká své armádní akce na cizím území, čímž porušuje lidská práva apod. Postavil by se stejně tak proti medaili od prezidenta USA, když USA (a NATO) dělají totéž? 

Až budeme hrát hokej na MS či olympiádě v Rusku, bude také špatné převzít medaile, pokud je český národní tým vybojuje? Medaile, kterou pan Nohavica obdržel, se týká kulturního sblížení Ruska a ostatních zemí. Nejedná se o medaili za politickou či podobnou činnost. A my věříme tomu, že tuto medaili si pan Nohavica zcela jistě zasloužil. 

To opravdu slavná osobnost musí zjišťovat od okolí, s kým se může přátelit, od koho může převzít medaile, kdo je schválený a kdo odsouzený? Aby se vyhnul podobným útokům? Tato hra na demokracii je více než úsměvná. Spousta těchto znaků připomíná režim, který sám pan Klus odsuzuje. 

My rozumíme tomu, že se pan Klus potřebuje zviditelnit a že se snaží být oblíbený zejména mezi mladými lidmi, kteří rovněž nemají ponětí o historii českého národa, potažmo Evropy, a ještě nemají rozum z toho, co se ve světě děje, ale nemyslíme si, že je vhodné, aby to bylo na úkor ostatních, natož pak tak velikých a vážených osobností a géniů, jakými je například pan Nohavica. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář