Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osvobození v roce 1945: Logické zamyšlení pro sluníčkáře

3. 9. 2019

Je k udivení, jak se dnešní sluníčkáři snaží přepsat jasnou a faktickou historii. Už asi nikdy nezjistíme, co se ve skutečnosti dělo ve starověkém Římě, ale dosud žijí pamětníci druhé světové války, kteří mohou potvrdit nebo vyvrátit mnohá tvrzení sluníčkářů. Ač my pamětníci nejsme, historie je naše záliba a informace o ní si nezjišťujeme pouze z oficiálních médií a učebnic určených pro naše školství. Je zde ovšem informace, na které se shodujeme i s médii a učebnicemi - tedy to, že nás z velké části osvobodila Rudá armáda v čele s Ivanem Koněvem. A i když je to přesný historický fakt, přeci se najdou tací, kteří tomu odporují. Zde tedy předkládáme hezky graficky zpracovanou mapu ČR, kde je jasně vidět, kam došla armáda Spojenců a kam armáda SSSR.

Zdroj: Český rozhlas

Zdroj: Český rozhlas

Ti sluníčkáři, kteří ze sebe nechtějí dělat úplné hlupáky, sice přiznávají, že naši zemi osvobodila zejména Rudá armáda, ale rozčilují se a nadávají, že nás mohli stejně dobře osvobodit Spojenci, kdyby nebylo smlouvy o tom, kam může která armáda dojít. Ano, zdá se to jako logický argument, ale reakce na něj logická není. Sluníčkáři totiž nadávají pouze na Rusy, přičemž tato smlouva nebyla rozkaz SSSR, nýbrž dohoda mezi SSSR a Spojenci. Všimli jste si, že by sluníčkáři nadávali na Američany, že nepostupovali dále a neosvobodili nás? Ne. Ticho po pěšině. Přitom logicky je horší, když armáda může postupovat a nepostupuje a nechává tak umírat civilisty, než když armáda postupuje dál a dál a osvobozuje, jak je v jejích silách. Američané vyposlechli rozkazy svého velení, že mají zastavit, tak zastavili a nechali další hodiny a dny umírat české občany, dokud nepřišla Rudá armáda a nezachránila nás. To je ten nesporný fakt. 

Rozumíme tomu, že je pro sluníčkáře těžké logicky přemýšlet, protože jsou zaslepeni, ale alespoň občas by ten mozek mohli použít. Pokud už chtějí na osvobození nadávat, ať tak dělají spravedlivě, ne pouze plivanci na Rusy. Jak zaznělo několikrát na včerejším shromáždění u sochy maršála Koněva, nebýt Rusů, spousta z nás (i ze sluníčkářů) by tu dnes nebyla. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář